Θερινή ΑΣΤΟ-προβολή, Πέμπτη 18/7/19 στις 9:30 μμ.

Η ομάδα προβολών επανέρχεται …καλοκαιρινή, με ταινία στην ταράτσα του συλλόγου.

Μπορεί να μην είναι σαν την αυλή της Βαλτετσίου, είναι όμως δροσερή και φιλόξενη.

Αυτή την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 στις 9:30 μμ. Η ταινία:

Good bye Lenin  (Γερμανία 2002)

Σκηνοθεσία: Wolfgang Becker

Πρωταγωνιστούν: Daniel Bruhl, Katrin Sass, Maria Simon, Chulpan Khamatova, Florian Lukas

Ο Alex αναγκάζεται να «ξαναχτίσει» το τοίχος του Βερολίνου έξι μήνες μετά την πτώση του, προκειμένου να προστατεύσει τη μητέρα του που πέφτει σε κώμα λίγο πριν την ένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας και ξυπνά μετά την πτώση. Οι γιατροί τον προειδοποιούν ότι κάθε συγκίνηση μπορεί να είναι μοιραία για την υγεία της μητέρας του κι έτσι αυτός προσπαθεί να της κρύψει τη νέα κατάσταση δημιουργώντας ένα κλίμα Ανατολικής Γερμανίας στο διαμέρισμά τους. 

Σε πρώτο επίπεδο προσεγγίζει την αιφνίδια ενηλικίωση ενός νέου που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο του θανάτου της μητέρας του. Η προσωπική αυτή ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με την ανατροπή του καθεστώτος και ολόκληρου του τρόπου ζωής. Τα δύο αυτά σκληρά και δύσκολα θέματα προσεγγίζονται με γλυκό τρόπο, με αποτέλεσμα να αγγίζουν ουσιαστικά το θεατή χωρίς υπερβολικές δραματικές εξάρσεις .

Οι πανέξυπνες και ευρηματικές κωμικές ανάπαυλες αποφορτίζουν το κλίμα. Επιπλέον ατού η μελωδική μουσική του Yann Tiersen (στα χνάρια της Amelie) ντύνει την ιστορία με γλυκές μελωδίες.

Τρί, 16/07/2019 - 00:25 -- nirarod