Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε: Περιγραφή και Όροι συμμετοχής

 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε
Αν η ορειβασία ορίζεται σαν χώρος άθλησης, σαν ένα κοσμικό εβδομαδιαίο γεγονός, σαν μηνιαίο προσκύνημα, σαν πεδίο προβολής του πόσο cool είμαι, σαν μόδα της εποχής, σαν ένας τρόπος να σκοτώσω την κυριακάτικη πλήξη μου, σαν ένα χαριτωμένο νυφοπάζαρο, σαν μια υποχρέωση που πρέπει να βγάλω για να αποδείξω την ενεργητικότητά μου, τότε δεν είμαι σίγουρα ορειβάτης.
Δεν μενδιαφερουν ο στόχος του ανέβα-κατέβα στην κορυφή….τα ετήσια προσκυνήματα στα ιδια μέρη, το περπάτημα στα ίδια μονοπάτια. Ψάχνω το βουνό έξω από τα καθιερωμένα, προσπαθώ να το γνωρίσω από όλες του τις πτυχές, να το ζήσω όλες του τις ώρες, να ακούσω τις ανάσες του, να χαζέψω έκπληκτος την ομορφιά του πρωινού του, να χαθώ στην ομίχλη του, να τρομάξω από τις καταιγίδες του, να μυρίσω την πράσινη ζωή του, να σεβαστώ τις απαγορεύσεις του.
Δεν το συναγωνίζομαι, προσπαθώ να το κατακτήσω όσο εκείνο μου επιτρέπει κάτι τέτοιο, σαν γυναίκα. Δε θέλω μια ξεπέτα με το βουνό, δεν θέλω να το υποτάξω, δεν το θέλω τρόπαιο. Σύντροφο το θέλω που θα με τυλίξει τα βράδια και θα με αποπλανήσει με τους ήχους του, με την εκκωφαντική σιωπή του, με την πολύκοσμη μοναξιά του. Τιμώ με ιδρώτα κάθε του πέτρα, κάθε του ανηφοριά.
Νοιώθω φιλοξενούμενος εκεί και έχω τα ίδια και λιγότερα δικαιώματα, από την κάθε σαύρα, τον κάθε μοσχοπόντικα, το κάθε αγρίμι.
Μου λείπει σαν ερωμένη κάθε φορά που κάνω μήνες να το επισκεφτώ.
Δεν υπάρχει κρίση στο βουνό, δεν υπάρχει επικοινωνία με τηλέφωνο, αφήνω την βρωμιά του πολιτισμού μας στο αυτοκίνητο που μας μεταφέρει στην αγκαλιά του.
Μας αλλάζει το βουνό, φέρνει την παρέα πιο κοντά, σου μαθαίνει να σέβεσαι απλά πράγματα, το νερό, τον αέρα τους , τους φίλους που σε συντροφεύουν.
ΟΧΙ….δεν είμαι ορειβάτης, Ορειλάτρης είμαι
Απόσπασμα από ένα κείμενο του Αντώνη Συναπιδη που πιστεύω πως μας εκφράζει όλους
 
Όροι συμμετοχής στις εξορμήσεις της Ομάδας Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε. (Το διαβάζουμε ΟΛΟ) 
 
Η συμμετοχή οπουδήποτε στις εξορμήσεις της Ομάδας Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε. σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής του σε αυτές

Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του /της στη δραστηριότητα αυτή αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για ασφάλειά του/της. Έχει τις απαραίτητες ικανότητες, γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για την συμμετοχή του/της στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του/της τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Παραιτείται από κάθε απαίτησή του/της τόσο κατά του διοργανωτή συλλόγου όσο και του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών στο πρόγραμμα που δημοσιεύεται. Ο Αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης εάν κατά την κρίση του οι τοπικές συνθήκες καιρού – βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας. Επίσης δικαιούται άτομο ή άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (κακή φυσική κατάσταση, ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, ανυπακοή κλπ.) Καλώς, ή κακώς (Κατ'εμε καλως γιατί αυτός ειναι ο σκοπός της ομάδας και κατ' επέκταση του Συλλόγου να δίνει την ευκαιρια σε ανθρώπους να δουν να γνωρίσουν και να κάνουν καινούργια πράγματα) εχουμε γίνει πολλοί!!

Θα πρέπει λοιπόν (για να απολαμβάνουμε ολοι τις εξορμήσεις μας) να υπάρχουν κάποιοι κανόνες - προϋποθέσεις:

1) Δικαίωμα συμμετοχής στις εκδρομές που κάνουμε θα έχουν ολοι όσοι έχουν καταβάλει τα 20 ευρώ τον χρόνο που ειναι η συνδρομή μας για τον Σύλλογο (η συνδρομή ειναι ετήσια και καλύπτει όλες τις ομάδες του συλλόγου πιστεύω πως ειναι το ελάχιστο που μπορούμε να δώσουμε σε σχέση με αυτά που παίρνουμε από τον Σύλλογο)

2) Όταν ανακοινώνεται προθεσμία δήλωσης συμμετοχής θα τηρείτε αυστηρά (δεν ειναι καθόλου εύκολο να συντονιστούμε 50 άτομα την τελευταία στιγμή)

3) Το όνομά μας ειναι Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε. Θεμέλιος λίθος για την Επικοινωνία ειναι ο σεβασμός προς τον άλλον. Δεν μπορούμε λοιπόν να δηλώνουμε συμμετοχή να δεσμεύουμε θέση σε αυτοκίνητο και τελικά το πρωί να συνεχίζουμε τον ύπνο μας... και κάποιος άλλος να μην μπορεί να έρθει γιατί δεν υπάρχει θέση σε αυτοκίνητο. Όποιος για κάποιον λόγο δεν μπορεί τελικά να έρθει (και αυτό σίγουρα δεν το καταλαβαίνει το πρωί) θα πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιεί εγκαίρως. Πάνω απ όλα θα πρέπει να σεβόμαστε τον συνοδοιπόρο μας όποιος δεν μπορεί να το κατανοήσει δεν νομίζω πως έχει θέση στην ομάδα.

Υπεύθυνος της Ομάδας Ορεινής Πεζοπορίας Γιάννης Παστός

Στοιχεία επικοινωνίας:  [email protected]  693254837

Τρί, 04/10/2016 - 14:47 -- antwnia.al