Χελμός, Λίμνη Δόξα - Καράβι - Νησί

Το καλοκαίρι φαίνεται πως αποφάσισε σιγά σιγά να κάνει την εμφάνισή του έστω και με μια μικρή καθυστέρηση... Ποιες δύο λέξεις σας ερχονται λοιπόν στο μυαλό ακούγοντας τη φράση: "καλοκαιρινή εξόρμηση της ομάδας ορεινής πεζοπορίας ΑΣΤΟ- επικοινωνούμε, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019;;;;;..... Μα φυσικά οι λέξεις: Καράβι και Νησί!!!

                ...Και αν βιαστήκατε να χαρείτε κάποιοι και ξεκινήσατε να γεμίζετε το ορειβατικό σας σακίδιο με μαγιώ,αντηλιακά και σαγιονάρες, να σας ενημερώσω σε αυτό το σημείο να κρατήσετε μόνο το αντηλιακό...γιατί ο ήλιος καίει τον Ιούνιο στα 2100μ!!!

                Στόχος μας λοιπόν αυτή την Κυριακή, για να σοβαρευτούμε λίγο, ο Χελμός και πιο συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του, γνωστό ως Χτένια Χελμού και πιο συγκεκριμένα οι κορυφές Καράβι και Νησί. Πρόκειται για ορεινό όγκο με ψηλούς πύργους(κορυφές) που ενώνονται με αρκετά απότομα και γκρεμώδη διάσελα. Καποιες απο τις κορυφές αυτές έχουμε επισκεφτεί παλιότερα, όπως το Μαδερό(2143μ) και το Γαρδίκι(2182μ). Η διαδρομή που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη φορά, ξεκινάει απο τη λίμνη Δόξα. Το πρωτο μέρος της διαδρομής εως το διασελο του κυνηγού,  βρίσκεται σε δάσος των παρυφών της Ντουρντουβάνας και του Χελμού. Απο εκεί και έπειτα ξεκινάει η ανάβαση. Θα περπατήσουμε κατα μήκος της ράχης που ενώνει διάφορες μικρές κορυφές σε διάφορα υψόμετρα με μέγιστο υψόμετρο τα 2100μ. Το Νησί βρίσκεται σε υψόμετρο 2042μ.

                Πρόκειται για μια απαιτητική, καθαρά ορειβατική διαδρομή. Το συνολικό μήκος αν ξεκινήσουμε απο τη λίμνη (υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε απο πιο ψηλά αλλά θα το δούμε εκεί) είναι περιπου 15km η υψομετρική διαφορά που θα καλύψουμε περίπου 1200μ. Ο χρόνος που θα χρειαστούμε είναι άγνωστος αλλά υπολογίζω γυρω στις 7 ώρες.  Το πρόγραμμα της εκδρομής δύναται να μεταβληθεί κατά την κρίση των αρχηγών αυτής, αναλόγως των συνθηκών.

                Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι αίθριος με ελάχιστη συννεφιά κατα τις μεσημβρινες ώρες. Η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται στους 18 με 25 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι δεν θα μας απασχολήσουν μάλλον... Αυτά θα τα δούμε πάλι μέχρι το Σάββατο το βράδυ.

                Αυτά που θα χρειαστούμε μαζί μας είναι τα γνωστά: ορειβατικά μποτάκια. εφεδρικά  ζευγάρια κάλτσες,  παντελόνι ζεστό και αδιάβροχο (για όποιον έχει) φλις, μπουφάν, εφεδρικό αδιάβροχο και γενικώς ότι νομίζετε ότι θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς. Μπατόν (όσοι έχουν) , ένα μικρό φακό, το παγούρι σας για το νερό, καπέλο και αντιλιακό,  ότι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες ξηρούς καρπούς...) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε..

                Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα(Πάτρα- λίμνη Δόξα, περίπου 2 ωρες και 115km) για αυτό όποιος διαθέτει αυτοκίνητο το αναφέρει καθώς και πόσα άτομα μπορεί να πάρει (τα έξοδα όπως πάντα τα μοιράζονται οι επιβάτες του καθε αυτοκινήτου).

                Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:00πμ στην πλατεία Γεωργίου.

                Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/post/omada-oreinis-pezoporias-asto-epikoinonoyme-perigrafi-kai-oroi-symmetohis

                Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook με το link https://www.facebook.com/groups/198663353548528/ ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]

                Αρχηγός ανάβασης 1: ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τηλ 6932548372

                Αρχηγός ανάβασης 2: ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. τηλ 6977666883                 https://www.facebook.com/dimitrios.tsagkaris

Τετ, 05/06/2019 - 21:37 -- j.pastos