Εξόρμηση στο Δάσος της Ζαρούχλας

Ο χειμώνας έφτασε και η ομάδα ορεινής πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. επικοινωνούμε θα τον καλωσορίσει όπως ακριβώς του αρμόζει... Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η τελευταία εξόρμηση της ομάδας για το έτος 2018 θα έχει μια γιορτινή διάθεση, καθώς τα πιο όμορφα Χριστουγιεννιάτικα δέντρα είναι τα έλατα που έχουν ακόμα τις ρίζες τους στο βουνό...

Προορισμός μας λοιπόν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα είναι οι Βόρειες παρυφές του Χελμού. Εφαλτήριο μας το χωριό Σόλος, χτισμένο σε υψόμετρο 1050μ στις Βόρειες πλαγιές του όρους Κράθης, πρόβουνου των Αροανίων. Αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Στόχοι μας ή ιστορική τοποθεσία Καστράκι και η Βρύση της Γκόλφως.

Η διαδρομή που θέλουμε να κάνουμε είναι περίπου 12km πήγαινε - έλα η υψομετρική διαφορά που θα καλύψουμε περίπου 500m και ο χρόνος που θα χρειαστούμε περίπου 4-5 ώρες. Μια εύκολη δασική διαδρομή! Συμπλήρωμα σε όμορφες εικόνες (και φαγητό), θα βρούμε στην λίμνη Τσιβλού!

Ο καιρός με τα σημερινά δεδομένα θα ειναι ιδανικός φυσιολογικές για την εποχή χαμηλές θερμοκρασίες και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής. Αυτό όμως θα τα δούμε πάλι μέχρι το Σάββατο.

Αυστηρά λοιπόν χειμερινός εξοπλισμός.

Αυτά που θα χρειαστούμε μαζί μας είναι τα γνωστά: ζεστά ορειβατικά μποτάκια. Τα αθλητικά ή άλλου τύπου μη ενδεδειγμένα παπούτσια απαγορεύονται. 3 ζευγάρια κάλτσες, ζεστά εσώρουχα (ισοθερμικά για όποιον έχει) παντελόνι ζεστό και αδιάβροχο (για όποιον έχει) φλις, μπουφάν, εφεδρικό αδιάβροχο και γενικώς ότι νομίζετε ότι θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς.. Μπατόν (όσοι έχουν) Γκέτες, ένα μικρό φακό, το παγούρι σας για το νερό, ότι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες ξηρούς καρπούς...) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε..

Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα για αυτό όποιος διαθέτει αυτοκίνητο το αναφέρει καθώς και πόσα άτομα μπορεί να πάρει (τα έξοδα όπως πάντα τα μοιραζόμαστε όλοι)

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 9 Δεκεμβριου 7:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου στο επάνω μέρος!!!

Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/post/omada-oreinis-pezoporias-asto-epikoinonoyme-perigrafi-kai-oroi-symmetohis

Καλή μας διασκέδαση!!!!!!

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook με το link https://www.facebook.com/groups/198663353548528/ ή στέλνοντάς e-mail στο [email protected]

 

 

 

Τετ, 05/12/2018 - 15:54 -- j.pastos