Δάσος Ζαρούχλας- κορυφή Λιβαδάκι

Ελπίζω να έχετε βαρεθεί την πολλή ζέστη, τον ήλιο και τα κοντομάνικα και σιγά σιγά να αναζητάτε πιο φθινοπωρινές ...μην πω χειμωνιάτικες εξορμήσεις...
...Αερίστε λοιπον απο σήμερα τα αδιάβροχα σας γιατι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η ομάδα ορεινής πεζοπορίας θα εξορμήσει !! Συγκεκριμένα θα ξεκινήσουμε απο την Ζαρούχλα όπου θα φτάσουμε με δικά μας μέσα. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια φθινοπωρινή πορεία στο πανέμορφο δάσος της Ζαρουχλας και αν ο καιρός το επιτρέψει να φτάσουμε μέχρι την κορυφή Λιβαδάκι στα 1836μ. Αν καταφέρουμε να κανουμε όλη τη διαδρομή, το μήκος της θα είναι περίπου 13Km και η υψομετρική διαφορά περίπου 800μ.
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι γενικά άστατος και βροχερός ιδιαίτερα τις πρωινες ωρες. Αυτό θα το δούμε πάλι επι τόπου. Η θερμοκρασία θα είναι περίπου 7 με 12 βαθμούς. Δεν ξεχνάμε ποτέ οτι είμαστε στη μέση του Φθινοπώρου και πρεπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ειδικά σε τόσο μεγάλα υψόμετρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρουμε αν ο καιρός αγριέψει επάνω απο τα όρια της ασφάλειας μας. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα θα μπορέσουμε να κάνουμε την φθινοπωρινή μας βόλτα στο δάσος και να φάμε στην κλασική ταβέρνα δίπλα απο την λίμνη Τσιβλού.
Αυτά που θα χρειαστούμε μαζί μας είναι τα εξής: Αδιάβροχο οπωσδήποτε. Ορειβατικά μποτάκια αδιάβροχα (υποχρεωτικά), μπουφάν τζάκετ, μια ζακέτα φλις και γενικά οτι χρειαζεται για να μένουμε ζεστοί και στεγνοί σε όλες τις συνθήκες. Τα μπατόν πάντα βοηθάνε. Ενας φακός. Ενα μικρό κολατσιό, σνακς και αρκετό νερό. Και βέβαια μία τσάντα πλάτης που να χωράει όλα αυτά... Καλό είναι να έχουμε μαζί μας και δεύτερα ρούχα και παπούτσια για να μπορούμε να αλλάξουμε στην επιστροφή αν είμαστε βρεγμένοι.
...Το πιο βασικό όμως που πρέπει όλοι να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση και τα χαμόγελά μας!!!
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 7:30πμ στο επάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας μέσα για αυτό όποιος διαθέτει αυτοκίνητο το δηλώνει καθώς και πόσα άτομα ακόμα μπορεί να μεταφέρει. Οι δηλώσεις για συμμετοχή γίνονται με σχόλιο κάτω απο τη δημοσίευση στο Facebook. https://www.facebook.com/groups/198663353548528/
Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί ανα πάσα στιγμή αν ο αρχηγός της εξόρμησης κρίνει οτι υπάρχει σημαντικός λόγος, κυρίως πρόληψης και ασφάλειας.
Να υπενθυμίσω σε όλους οτι οι στις εκδρομές της ομάδας μπορούν να συμμετέχουν μόνο μέλη του συλλόγου ΑΣΤΟ- επικοινωνούμε, όσοι δηλαδή έχουν πληρώσει την συνδρομή τους για τη σεζόν 2019-2020.
Αρχηγός ανάβασης Α': ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, τηλ.6977666883, email: [email protected] https://www.facebook.com/dimitrios.tsagkaris
Αρχηγός ανάβασης Β'. ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
τηλ. 6932548372, email: [email protected] https://www.facebook.com/giannis.pastos.98
Παρ, 08/11/2019 - 19:56 -- j.pastos