ΑΣΤΟ - προβολή Κυριακής 25/03/2018 στις 8:30μμ

Η Πόλη του Θεού

(Cidade de Deus)

Παραγωγή: Βραζιλία,Γαλία,ΗΠΑ 2002

Σενάριο: Μπραούλιο Μαντοβάνι

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Μεϊρέγες - Κάτια Λούντ

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντρε Ροντρίγες, Ματέους Ναχτεργκέλε, Λεάντρο Ντα Χόρα, Τζόναθαν Χααγκένσεν.

Δύο φίλοι, ο οκτάχρονος Μπουσκαπέ ή "Ρουκέτα" φιλοδοξεί να γίνει φωτογράφος και ο συνομήλικος του Νταντίνιο, που φιλοδοξεί να γίνει γκάνγκστερ. Μία συγκλονιστική εικόνα της ζωής και της ενηλικίωσης στις Βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις όπου κυριαρχούν η βία, το έγκλημα, δοσμένη με γρήγορο ρυθμό, ρεαλιστικό φωτισμό, κάμερα στο χέρι και κυρίως με πολύ καλές ερμηνίες απο ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Κάθε στιγμή του σεναρίου είναι καυτή σαν την αλήθεια.Και η αλήθεια αυτή συμβαίνει μόλις δύο βήματα απο το Ρίο, από το καρναβάλι και το ξέφρενο γλέντι της εξωτικής Βραζιλίας.Σ΄ ένα γκέτο που με τα στοιβαγμένα ανθρώπινα σκουπίδια, χλεβαστικά το ονόμασαν Cidade de Deus (Πόλη του Θεού), συντελείται μία απο τις πιο σπαρακτικές ανθρωποφαγίες στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Παιδιά μεταξύ 8 και 12 ετών, οπλισμένα σαν αστακοί και βαποράκια της μαφίας, σνιφάρουν, κλέβουν, αρπάζουν, σκοτώνουν και αλληλοεξοντώνονται. Γεννημένοι δίχως ίχνος ορίζοντα ζωής και ελπίδας, μεγαλωμένοι στην απόλυτη φτώχια, γκετοποιημένοι και πλήρως απομονωμένοι, στρέφουν την κάνη πρός τον εαυτό τους και αντί να εκτελέσουν τον κοινό εχθρό, αυτοπυροβολούνται διαρκώς. 

 

Τρί, 20/03/2018 - 20:01 -- astoGeneral