ΑΣΤΟ-προβολή, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, 8 μμ.

Η ομάδα προβολών ξαναρχίζουμε τις προβολές μας, στο νέο χώρο του συλλόγου πλέον (Σαχτούρη και Αλ. Υψηλάντου), και σας καλούμε να περάσουμε κάποια κυριακάτικα βράδια μαζί, με ταινίες που θεωρούμε ότι αξίζει να δουμε και να συζητήσουμε. Αυτή την Κυριακή η ταινία:

Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα
(Sueno en Otro Idioma- 2017- Μεξικο-ολλανδική)  
 

Σκηνοθεσία: Ερνέστο Κοντρέρας   

                                    Πρωταγωνιστούν: Φερνάντο Αλβάρεζ Ρεμπέλ, Χοσέ Μανουέλ Πονσέλις, Ελίγιο Μελέντεζ                                                                            Όταν χάνεται μια γλώσσα χάνεται ουσιαστικά μια διαφορετική προσέγγιση στη ζωή.

Ο Μαρτίν είναι ένας νεαρός, παθιασμένος γλωσσολόγος. Στο πλαίσιο της έρευνάς του πηγαίνει στην μεξικάνικη ενδοχώρα, σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπου παλιότερα μιλιόταν από τους ιθαγενείς η γλώσσα Ζικρίλ. Πλέον, την μιλάνε μόλις δύο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι στον κόσμο: ο δον Εβαρίστο και ο δον Ισάουρο, Ο Μαρτίν θέλει να τους βάλει να συνομιλήσουν έτσι ώστε να καταγράψει τους διαλόγους τους και να μελετήσει τη γλώσσα προκειμένου να τη διατηρήσει ζωντανή, να μην πεθάνει μαζί τους. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: οι δύο γέροι χωρικοί είναι μαλωμένοι και δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα εδώ και 50 χρόνια, ενώ στα νιάτα τους ήταν αδελφικοί φίλοι. Το χιούμορ συναντά το δράμα, ένα αίνιγμα κι ένα μυστήριο. Υπάρχει κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό; Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρει κανείς εξιλέωση; Πού βρίσκεται αυτό το εξωτικό μέρος όπου λέγεται πως κατοικεί η αληθινή αγάπη; Και είναι σήμερα η γλώσσα που μιλούν οι ερωτευμένοι καταδικασμένη να μείνει αμετάφραστη;

Τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=CQuCmE967tU

Τρί, 29/10/2019 - 23:16 -- nirarod