Ο Σύλλογος

Ένας Σύλλογος γεννιέται!!!! Mπαμπά, πώς γεννιούνται οι σύλλογοι;;;

Παίρνετε μιά ντουζίνα ονειροπόλους και τους βάζετε από βραδύς να μουσκέψουν σε παγωμένη μπύρα. Την άλλη μέρα τους ανακατεύετε με άλλη μία ντουζίνα αντιεφησυχαστικούς και τους ανακατεύετε καλά ώστε να επικοινωνήσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τέλος, τους βάζετε σε σιγανή φωτιά, που όμως κάθε τόσο δυναμώνει. Απαραίτητα σας χρειάζετε και μία χορωδία για … συγκάλυψη και τέμπο στο βράσιμο. Επίσης χρειαζόμαστε και άτομα με μεγάλη φαντασία, μιας και συνταγή δεν υπάρχει, καθώς και μερικές ομάδες έτοιμες για βιωματικές εμπειρίες… Έτοιμος ο Α.Σ.Τ.Ο.-επικοινωνούμε.

Νοέμβρης του 2000, τρεις «μυστήριοι» τύποι που πίνουν μπύρα σε “in” μαγαζί συζητούν. Ένα μικρό πρόβλημα για την ανθρωπότητα έχει ανακύψει, να στηθεί ένας σύλλογος με ανεβασμένους στόχους και όνειρα για μια ομαδική, ποιοτική, αμειγώς εθελοντική παρεμβολή στη ζωή τους και στη ζωή της πόλης τους. Αλτρουιστές μέχρι το κόκκαλο κοιτάζονται με μάτια που γυαλίζουν και αρχίζουν να κάνουν κάτι περίεργες κινήσεις που θύμιζαν ανθρώπους που σφραγίζουν έγγραφα. Δεν θα λογοδοτούμε σε κανέναν, παρά μόνο στα μέλη μας, ήταν το επιμύθιο. Η συμφωνία που μόλις παρακολουθήσατε ήταν μόνο μία από τις πολλές παρόμοιες που είχαν κλειστεί με παρόμοιο «συνωμοτικό» τρόπο.

Όλοι λένε ναι με σθένος και αισιοδοξία, καμιά σημασία δεν έχει που σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι θέλει ο άλλος, σημασία έχει ότι όλοι ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ! Ενεργοί πολίτες, βελτίωση της ζωής, παρεμβάσεις, ευαισθησία για το περιβάλλον. Οι ομάδες, σπονδυλική στήλη του συλλόγου.

Και το όνομα αυτού: Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων-επικοινωνούμε.

Να’ στε και να’ μαστε καλά και πάντα εθελοντές, πάντα χαλαροί, πάντα δημιουργικά αγχωμένοι.

Γιατί Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος;

Σε μία εποχή που η οικολογική-κοινωνική κρίση και η άνευ όρων ανάπτυξη οδηγούν σε κοινωνία δύο ταχυτήτων και σε πρότυπα ανθρώπων υποταγμένων στον ορθολογισμό και την τεχνολογική κυριαρχία είναι αναγκαία η συσπείρωση ανθρώπων που δεν εφησυχάζουν και που πιστεύουν τόσο στο «πρόσωπο» όσο και στην ομαδική δράση.

Γιατί Τωρινών Ονειροπόλων;

Στις μέρες μας όταν σχεδόν όλοι είναι παγιδευμένοι στην καθημερινή ρουτίνα όπου θριαμβεύει το στρες, η μοναξιά και η έλλειψη επικοινωνίας, στόχος μας είναι να προβάλλουμε έναν άλλο τρόπο ζωής που θα μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμα δικαίωμα στο όνειρο.

 

Στόχοι

  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προωθούν την αντίληψη του ανθρώπου ως ενεργού πολίτη και αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η ειρήνη
  • Παρέμβαση στα περιβαλλοντικά και πολιτισμικά δρώμενα της κοινωνίας
  • Παρότρυνση των μελών για εθελοντική δημιουργία, αυτοέκφραση και ανάπτυξη της προσωπικότητας
  • Συνεργασία με φορείς και παρεμφερείς συλλόγους για κοινή δράση

Ποιοι συμμετέχουν…

Όσοι ενήλικοι πολίτες έχουν διάθεση για εθελοντική δράση.

Πώς συμμετέχουν…

Με ετήσια συνδρομή 20€

Τρόπος λειτουργίας

Ολιγομελείς ομάδες με συγκεκριμένο έργο και συναφή δράση.

Ομάδες ενηλίκων που ασχολούνται είτε με καλλιτεχνική έκφραση (φωτογραφία, θέατρο, χορωδία, κατασκευές …) είτε με άλλου είδους κοινωνικές παρεμβάσεις (εφημερίδα τοίχου, θεματικές προβολές, ομιλίες, εκδηλώσεις που αφορούν προβλήματα της τοπικής κοινωνίας …)

3ήμερα πολιτιστικά φεστιβάλ

Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης νέων ηλικίας 14-17 ετών

Τμήμα χορωδίας παιδιών